“Ο κόσμος βαρέθηκε την εσωστρέφεια και την υπερπροβολή μου- Πολιτική η σχέση με Αλέξη – Ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα ρευστοποιηθεί σε ένα σχήμα”

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε, την Τρίτη (02/07), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Στέφανος Κασσελάκης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA και στον δημοσιογράφο, Αντώνη Σρόιτερ, αποκλείοντας το ενδεχόμενο νέων εσωκομματικών εκλογών ενώ χαρακτήρισε ως «αμιγώς πολιτική» τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα, ο ίδιος είπε πως «του πρότειναν μαύρο χρήμα» για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και προανήγγειλε αλλαγές στα κομματικά όργανα, με στόχο τον εκσυγχρονισμό, λέγοντας «όχι» σε κοινό σχήμα Κεντροαριστεράς με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Να ελεγχθούν τα οικονομικά της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στη χθεσινή ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας πως συμφώνησε μαζί του τόσο ως προς την κατεύθυνση της Ε.Ε. προς την Ακροδεξιά όσο και ως προς την ανάγκη μείωσης του ΦΠΑ, την οποία έχει ήδη προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ..

«Η Ελλάδα πρέπει να γίνει σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος χωρίς ολιγοπώλια», επεσήμανε ο Στέφανος Κασσελάκης και αναφέρθηκε στο υπέρογκο χρέος της Ν.Δ., λέγοντας πως «είναι άγνωστο πώς ρυθμίζεται το χρέος της». Στην συνέχεια, επανέλαβε την πρότασή του για έλεγχο των οικονομικών τόσο της Ν.Δ. όσο και του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.». Άλλωστε, κατά τον Στέφανο Κασσελάκη, «η Ν.Δ. στις ευρωεκλογές δεν έχασε μόνο λόγω του νόμου για την ισότητα στον γάμο, αλλά επειδή επικοινωνήσαμε τα ψέματα της Ν.Δ.».

«Μου έχουν κάνει πρόταση για μαύρο χρήμα»

Όσον αφορά στην ανάρτησή του για «μαύρα χρήματα», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είπε πως αναφέρθηκε σε προτάσεις που του έγιναν και τόνισε: «Απ’ ό,τι γνωρίζω, δεν υπάρχει μαύρο χρήμα στον ΣΥΡΙΖΑ». Εν συνεχεία, ο Στέφανος Κασσελάκης αποκάλυψε ότι «μου έχουν κάνει πρόταση για μαύρο χρήμα».

Πάντως, ερωτηθείς για την αναστολή έκδοσης του καθημερινού φύλλου της «Αυγής», ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε ότι θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις στα κομματικά όργανα κατά τις επόμενες ημέρες, όπου και θα παρουσιαστούν τα ανάλογα οικονομικά στοιχεία. «Η κρατική χρηματοδότηση μειώθηκε από τα 8 εκατ. ευρώ στα 4 εκατ. ευρώ», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και τόνισε: «Ουδέποτε είπα ότι δεν συνεισέφερε [σ.σ. ο Αλέξης Τσίπρας] στην “Αυγή”. Και εγώ στο εξωτερικό ήμουν, σε δύο λεπτά έκανα ιντερνετικά την κατάθεση».

Το έργο που έκανε στην κυβέρνηση είναι ένα πάρα πολύ καλό έργο. Το τιμώ, είναι παρακαταθήκη βάσει της οποίας πρέπει να κινηθούμε. Το κόμμα που ανέλαβα με την ψήφο των μελών είχε παθογένειες και προβλήματα

«Είναι σημαντικό να σταματήσει η συζήτηση περί συγκόλλησης», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αναφερόμενος στην ανάρτησή του περί υπονόμευσης την οποία άλλαξε, προσθέτοντας: «Δουλέψαμε, πέρσι, σκληρά για τον κ. Τσίπρα και για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και όχι για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. […] Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και ο ηγέτης του πρέπει να είναι η ηγέτιδα δύναμη για την Κεντροαριστερά». Μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης να είπε «όχι» σε συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για κοινοβουλευτική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Ο κόσμος έχει βαρεθεί την εσωστρέφεια»

Ακόμα, ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε πως «πρέπει να έχουμε ξεκάθαρη δέσμευση για την αυτόνομη πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.» καθώς, όπως είπε, είναι ένα κυβερνητικό κόμμα. Ως «αμιγώς πολιτική» χαρακτήρισε, εν συνεχεία, ο Στέφανος Κασσελάκης τη σχέση του με τον πρώην πρωθυπουργό και τέως πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο όμως για «παθογένειες» και «τρύπες». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αναγνώρισε ότι «ο κόσμος έχει βαρεθεί την εσωστρέφεια».

Ο Στέφανος Κασσελάκης επανέλαβε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του χώρου ακόμη και με αντίπαλο τον Αλέξη Τσίπρα. «Οι αποφάσεις για συνεργασίες πρέπει να λαμβάνονται στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.», είπε ο πρόεδρος του κόμματος και απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων εσωκομματικών εκλογών, δείχνοντας μόνο προς αλλαγές στα όργανα του κόμματος αλλά και προς το το Καταστατικό Συνέδριο του φθινοπώρου.

«Απώθησε κόσμο η προβολή μου»

Για το αποτέλεσμα των πρόσφατων ευρωεκλογών, ο Στέφανος Κασσελάκης σχολίασε ότι «δεν θεωρώ ότι αποτύχαμε» κσι τόνισε: «Μειώσαμε τη διαφορά μας από το πρώτο κόμμα. […] Θέλουμε εκσυγχρονισμό του κόμματος και ένα πάρα πολύ αναλυτικό κυβερνητικό πρόγραμμα».

Ερωτηθείς για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. απάντησε πως η συζήτηση για την ευρύτερη Κεντροαριστερά στοχεύει στο «να μην υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.».

Κατόπιν, ο Στέφανος Κασσελάκης συμφώνησε με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Παύλο Πολάκη, που είπε ότι έκανε κακό η υπερπροβολή της προσωπικής και ιδιωτικής ζωής του προέδρου του κόμματος. «Απώθησε κόσμο η προβολή μου», παραδέχθηκε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: «Τα ΜΜΕ με προβάλλουν και λόγω της διαφορετικότητάς μου, δεν άνοιξα μόνο εγώ το σπίτι μου στις κάμερες».

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί